Gulvtyper

Sorteringer

For norske forhold
Parkettgulv har forskjellige konstruksjoner. Gulvgalleriet AS har spesialisert seg på de sterkeste løsninger for norske forhold og har de beste gulvleverandørene for norske forhold og gulvvarme.

Flere typer
Gulvgalleriet AS leverer 2 hovedtyper av 1-stav planke gulv, 3-lags eik og Lamellgulv av limtre kryssfinersokkel av beste kvalitet. Lamellgulvet har heltre på den øverste delen over not og fjør, gulvet er likt å se på og kan slipes like mange ganger, ca 4-5 ganger.

Lamellgulv ble utviklet for å forbedre egenskapene og bruksområdet til heltre, men føles likt som heltre. Disse konstruksjonene reduserer trevirkets bevegelser med opptil 75%, dette gjør at gulvene er godt egnet til gulvvarme.

3-lags eik
Gulvgalleriet AS har flotte gulv design som skaper ekte følelse av tregulv i enstav plank. 3-lags eik enstav gulv fra Gulvgalleriet AS er en-stav gulvplank som er laget i tre hovedlag som består av eik i alle bestanddeler hvor også den viktige kjernen er eik.

Undervarme på heltregulv anbefales ikke. lamellgulv er for de som ønsker vekk de typiske egenskapene som heltre har.

Lamellgulv gir mindre bevegelse og større styrke enn heltre og det tillates undervarme med betingelser. Ved varme på lamellgulv burde det ikke velges bredere enn 220 mm.

Fra naturen
Trevirket kommer fra naturen med små temperatur variasjoner over lang tid. Mange blander laminatgulv og lamellgulv, gulvene har familiær oppbygging men laminatgulv er laget av kunstfiber og lamellgulv er laget av trevirke.