Gulvtyper

Parkett gulv har forskjellige konstruksjoner. Gulvgalleriet AS har spesialisert seg på de sterkeste løsninger for Norske forhold og har de beste gulv leverandørene for Norske forhold og gulvvarme.

Gulvgalleriet AS leverer 2 hovedtyper av 1-stav planke gulv, 3-lags eik og Lamellgulv av limtre kryssfinersokkel av beste kvalitet. Lamell gulvet har heltre på den øverste delen over not og fjør, gulvet er likt å se på og kan slipes like mange ganger ca 4-5 ganger. Lamellgulv ble utviklet for å forbedre egenskapene og bruksområdet til heltre, men føles likt som heltre.

Disse konstruksjonene reduserer trevirkets bevegelser med opptil 75%, dette gjør at gulvene er godt egnet til gulvvarme.

Gulvgalleriet AS har flotte gulv design som skaper ekte tregulv-følelse i enstav plank.

3-lags eik enstav gulv fra Gulvgalleriet AS er enstav gulvplank som er laget i tre hovedlag som består av eik i alle bestanddeler hvor også den viktige kjernen er eik.

Undervarme på heltregulv anbefales ikke.
Lamellgulv er for de som ønsker vekk de typiske egenskapene som heltre har.
Lamellgulv gir mindre bevegelse og større styrke enn heltre og det tillates undervarme med betingelser. Ved varme på Lamellgulv burde det ikke velges bredere enn 220mm. Trevirket kommer fra naturen med små temperatur variasjoner over lang tid.

Mange blander laminat gulv og lamell gulv, gulvene har familiær oppbygging men laminatgulv er laget av kunstfiber og lamellgulv er laget av trevirke.